Saldžiarūgštė vištiena kepta orakaitėje


Dažnai taip nutinka: pabosta tie patys receptai ir norisi išbandyti ką nors naujo. Pradėjau ieškoti receptų su vištiena, jų yra daug. Dažnai paskaitau komentarus, bet dažniausiai nors ir receptas atrodo neblogai, visad atsiranda "šlykštukų" kurie nepatenkinti savo gyvenimu išlieja savo kartėlį po receptu, ir taip pasidaro nebeskanu. Šį kartą norėjau jau uždaryti puslapį, kai pamačiau komentarą su patarimu kaip pasigaminti skanią vištieną. Pagaliau, kažkas pozytivaus! Taigi pasinaudojau patarimu ir gavosi labai skanu!

Produktai:

  • vištienos kumpeliai/šlaunelės apie 500 g
  • du pomidorai
  • 200 ml balto vyno
  • 200 ml bulijono (vištienos)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 2  šaukštai citrinų sulčių
  • šaukštas sviesto
  • miltų
  • pipirų, druskos pagal skonį

Eiga:

  • vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome pipirais, druska ir apšlakstome citrinų sultimis, leidžiame pasimarinuoti (tiek kiek turite laiko 10 min. - 30 min.);
  • vištieną apvoliojame miltuose ir trumpai (apie 4 minutes) apkepame keptuveje su aliejumi, ir atidedame laikinai į lėkštę;
  • svogūną supjaustome kubeliais, česnaką smulkiai supjaustome ar išspaudąiame, ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus;
  • kai svogūnas su česnaku pagelsta, dedame šaukštą sviesto, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Viską pakepame kokias 5 minutes, pagardiname druska pagal skonį;
  •  Supilame ant pamidorų  200 ml balto vyno ir  200 ml bulijono, troškiname kol nugaruos apie trečdalis vandens (apie 20 min ant vidutinės ugnies);
  • Į kepimo indą supilame troškinį, sudedame apkeptą vistieną, uždengiame folija ir kepame 160C orkaitėje apie 1 val. 

Pastaba:

  • Jei norite aštresnio skonio, įdėkite mažą čili pipirą (bet nesupjaustytą). Taip sakė skonis bus skanus, bet ne per aštrus. Tiesa aš šio varijanto nemėginau kol kas. 
  • Garnyras prie vištienos Jūsų fantazija, aš šį karta pasirinkau garuose virtas daržoves (bulvė, morka ir briuselio kopūstai). 

Komentarai