Vis ieškau tobulo morkų pyrago recepto. Iki šiol bandyti buvo "valgomi" bet tikrai ne tokie skanūs, kad kepčiau antrą kartą. Šį receptą radau atsitiktinai olandiškame puslapyje: Laura's bakery. Oj kiek ten gerų receptų, kuriuos ateityje susiplanavau išbandyti.
Šis morkų pyragas gaunasi tikrai nemažas, turtingas ir sotus. Jis panašus daugiau į meduolį, kuris puikiai gali išbūti keletą dienų.
Pavyko puikiai iš pirmo karto, naudojau visus kiekius pagal receptą. Labai greitai ir lengvai paruošiamas, o kas svarbiausia - skanus.
Produktai:
- 180 g avižinių dribsnių (naudojau smulkesnius)
- 180 g miltų
- 150 g šviesiai rudo cukraus
- 60 g mėgstamų, pakepintų riešutų (galima keisti kitais džiovintais vaisiais)
- 100 g razinų (aš dėjau džiovintas spanguoles)
- 100 g tarkuotų morkų
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto muskato
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- žiupsnis druskos
- 3 kiaušiniai
- 200 ml aliejaus bekvapio (rapsų ar saulėgražų)
Eiga:
- Į indą sudedame visus sausus ingridientus (avižinius miltus, kvietinius miltus, cukrų, riešutus, razinas, cinamoną, tarkuotą muskatą, kepimo sodą bei druską) ir viską gerai išmaišome.
- Morkas nulupame, sutarkuojame burokine ar šiek tiek smulkesne tarka. Sulčių nupilti nereikia. Taip pat sudedame į sausą mišinį ir išmaišome.
- Išplakame kiaušinius, labai stengtis nereikia. Tiesiog kad būtų viena masė. Supilame aliejų, dar kelis kartus paplakame ir viską supilame ant sausos masės. Tada viską gerai išmaišome. Tešla turi būti drėgna, bet tikrai ne skysta.
- Aš kepiau 26cm pločio apvalioje skardoje, bet galima ir stačiakampėje. Ištiesiau kepimo popierių ir šiek tiek patepiau aliejumi.
- Masę sudėjus į skardą reikia su šaukštu palyginti kad paviršius būtų vienodas.
- Kepame 170-180C temperatūroje apie 40-45 minutes.
Pastabos:
- Manau kitą kartą dėsiu mažiau cukraus.
- Vietoje riešutų ar razinų, galima dėti kitus džiovintus vaisius (spanguoles, vyšnias ar arbrikosus).
- Morkas galima tarkuoti burokine ar šiek tiek smulkesne tarka. Bet ne pačia smulkiausia.
- Skysčio nuo morkų nenupyliau, stambiau sutarkavus jo tiesiog nėra.
- Antrą kartą kepant, dėjau 200g morkų, manau jos čia gerai dera su avižiniais dribsniais, kurie mėgsta sugerti morkų sultis ir gavosi drėgnesnis pyragas.
Komentarai
Rašyti komentarą