Produktai:
- pakelio lazanijos lapų (aš sunaudoju 12 lakštų)
- 3 česako skiltelės
- 1 vidutinio dydzio svogunas
- 1 skardinė kapotų kocervuotų pomidorų (apie 400 g)
- 400 g faršo (koks patinka, aš naudoju kiaulienos su jautiena)
- 25 g miltų
- 300 ml pieno
- 50 g sviesto
- 200 ml sultinio
- 150 g sūrio (fermentinio ar permazano)
Eiga:
Ruošiame mėsos padažą:
- Supjaustome česnaką, svogūną ir apie 3 min pakepiname ant aliejaus. Nuvalome pievagrybius, supjaustome ir sudedame kepti prie svogūnų ir česnakų.
- Sudedame faršą ir maišome, kad nesupultų į vieną gabalą, apie 5 min.
- Supilame sultinį ir sudedame koncervuotus pomidorus. Viską troškiname apie 1 val. kol visa masė sutirštės.
Ruošiame lazanijos lapus:
- Kol troškinasi mėsos padažas, apverdu lazanijkos lapus su trupučiu aliejaus.
Yra įvairių nuomonių, tačiau aš visada apverdu. Tiesa neturiu labai didelio indo, tai verdu po 4 lapus, apie 5 min. Lakštai neturi išvirti, tiesiog suminkštėti.
Ruošiame baltą padažą:
- Dedame sviestą į puodą ir išlydome ant vidutinės ugnies, supilame miltus ir palengva maišome.
- Pilame pamažu pieną į miltus ir pastoviai maišome. Iš pradžių gali atrodyti, kad miltai atskirai, o pienas atskirai, bet pastoviai maišant viskas tirštėja ir susilieja į vientisą masę.
- Galiausiai suberiame 2/3 sūrio ir dar kartą viską išmaišome.
Sluoksniuojame lazaniją:
- Į kepimo formos dugną įpilame porą šaukštų skysčio nuo mėsos padažo, tada klojame lazanijos lapus, dedame mėsos padaža, ant jo baltą padažą ir vėl lazanijos lapus, mėsos padažą ir t.t.
- Viršutinis sluoksnis turi užsikloti lazanijos lapais, tada ant viršaus supilame likusį baltą padažą ir užberiame likusį tarkuotą sūrį.
![]() |
Baltą padažą dedame ant faršo ir šaukštu tolygiai paskirstome, tada seka lazanijos lakštas. |
Komentarai
Rašyti komentarą