Skani lazanija



Paprastas lazanijos receptas, bet visad išeina labai skaniai, dariau kelis sykius. Originalus autoriaus receptas čia, bet aš truputėli improvizavau, bei užsirašiau, kad nepasimestų interneto platybėse. Išeina gana daug, min šešiems asmenims. Jei nesuvalgyste, nieko tokio, lieka puikaus skonio ir sekančią dieną. Aprašymas gan ilgas, bet neverta išsigąsti, gan paprasta pagaminti:

Produktai:

  • pakelio lazanijos lapų (aš sunaudoju 12 lakštų)
  • 3 česako skiltelės
  • 1 vidutinio dydzio svogunas
  • 1 skardinė kapotų kocervuotų pomidorų (apie 400 g)  
  • 400 g faršo (koks patinka, aš naudoju kiaulienos su jautiena)
  • 25 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 200 ml sultinio 
  • 150 g sūrio (fermentinio ar permazano)

Eiga:

Ruošiame mėsos padažą:


  • Supjaustome česnaką, svogūną ir apie 3 min pakepiname ant aliejaus. Nuvalome pievagrybius, supjaustome ir sudedame kepti prie svogūnų ir česnakų. 
  • Sudedame faršą ir maišome, kad nesupultų į vieną gabalą, apie 5 min. 
  • Supilame sultinį ir sudedame koncervuotus pomidorus. Viską troškiname apie 1 val. kol visa masė sutirštės. 

Ruošiame lazanijos lapus:

  • Kol troškinasi mėsos padažas, apverdu lazanijkos lapus su trupučiu aliejaus. 

Yra įvairių nuomonių, tačiau aš visada apverdu. Tiesa neturiu labai didelio indo, tai verdu po 4 lapus, apie 5 min. Lakštai neturi išvirti, tiesiog suminkštėti.

Ruošiame baltą padažą:

  • Dedame sviestą į puodą ir išlydome ant vidutinės ugnies, supilame miltus ir palengva maišome. 
  • Pilame pamažu pieną į miltus ir pastoviai maišome. Iš pradžių gali atrodyti, kad miltai atskirai, o pienas atskirai, bet pastoviai maišant viskas tirštėja ir susilieja į vientisą masę. 
  • Galiausiai suberiame 2/3 sūrio ir dar kartą viską išmaišome. 

Sluoksniuojame lazaniją:

  • Į kepimo formos dugną įpilame porą šaukštų skysčio nuo mėsos padažo, tada klojame lazanijos lapus, dedame mėsos padaža, ant jo baltą padažą ir vėl lazanijos lapus, mėsos padažą ir t.t.
  • Viršutinis sluoksnis turi užsikloti lazanijos lapais, tada ant viršaus supilame likusį baltą padažą ir užberiame likusį tarkuotą sūrį. 
Uždengiame folija ir kepam 180C laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Baltą padažą dedame ant faršo ir šaukštu tolygiai paskirstome, tada seka lazanijos lakštas. 

Komentarai