Graikiškos bulvės

Labai skanios ir nesudėtingai paruošiamos. Gaunasi paskrudę, auksinės spalvos. Bulvės kitaip, tik dar skaniau. 

Produktai

  • 8 didelės bulvės
  • 4 skiltelės česnako, arba daugiau (kuo daugiau - tuo skaniau)
  • 0,5 puodelio aliejaus
  • 1 puodelis vandens
  • 1 valgomas šaukštas raudonėlio (oregano angliškai)
  • 1 citrinos sultys
  • druskos ir pipiru pagal skonį

Eiga

  • Bulves nuskusti bulves; kiekviena bulvę supjaustyti į šešias dalis (kaipp apelsino skiltelėmis)
  • Įkaitinti orkaitę iki 210 laipsnių. 
  • Česnaką smulkiai supjaustyti arba išspausti;
  • Į bulves sudėti visus ingridientus (česnaką, aliejų, vandenį, druską, pipirus, raudonėlį, citrinos sultis) ir viską gerai išmaišyti. 
  • Bulves su visu marinatu supilame i kepimo formą, paskirstome tolygiai ir dedame į orkaitę 40 min. 
  • Po 40 min. ištraukiame, pamaišome, kad ir apatinė pusė paskrustų ir dar kepame apie 20 min. 

Komentarai