Keksiukai su Ricotta

Purūs, drėgni, nesudėtingai ir greitai paruošiami. Svarbiausia, kad išlieka nuostabaus skonio kelias dienas.

Produktai

  • 180 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 pakelis vanilino cukraus
  • 150 g sviesto
  • 200 g "Ricotta" sūrio
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • šaldytų spanguoliu (nebūtinai)

Eiga

  • Išlydome sviestą ir paliekame atvėsti. 
  • Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakame (kaip biskvitui, su mikseriu apie 7 min). 
  • Baigiant plakti kiaušinius supilame atvėsusį sviestą bei "Ricotta" sūrį. Viską su mikseriu labai trumpai paplakame (apie 20 sec). 
  • Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Supilame į kiaušinių ir "Rikotta" masę ir su mediniu šaukštu lėtai išmaišome. 
  • Į keksiukų formeles sudedame masę. Aš labai didelių keksiukų nedarau, lengviau iškepa. 
  • Į keksiuko vidurį įspaudžiu po šaldytą spanguolę. Keksiukui suteikia labai skanų, lengvai rūgštoką skonį. Kam nepatinka, galima visai nedėti, arba pakeisti į vyšnias, juodus serbentus. 
  • Pašauname į orkaitę ir kepame 180 C, apie 25 min. 


Komentarai