Purūs, drėgni, nesudėtingai ir greitai paruošiami. Svarbiausia, kad išlieka nuostabaus skonio kelias dienas.
Produktai
- 180 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 pakelis vanilino cukraus
- 150 g sviesto
- 200 g "Ricotta" sūrio
- 200 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- šaldytų spanguoliu (nebūtinai)
Eiga
- Išlydome sviestą ir paliekame atvėsti.
- Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakame (kaip biskvitui, su mikseriu apie 7 min).
- Baigiant plakti kiaušinius supilame atvėsusį sviestą bei "Ricotta" sūrį. Viską su mikseriu labai trumpai paplakame (apie 20 sec).
- Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Supilame į kiaušinių ir "Rikotta" masę ir su mediniu šaukštu lėtai išmaišome.
- Į keksiukų formeles sudedame masę. Aš labai didelių keksiukų nedarau, lengviau iškepa.
- Į keksiuko vidurį įspaudžiu po šaldytą spanguolę. Keksiukui suteikia labai skanų, lengvai rūgštoką skonį. Kam nepatinka, galima visai nedėti, arba pakeisti į vyšnias, juodus serbentus.
- Pašauname į orkaitę ir kepame 180 C, apie 25 min.
Komentarai
Rašyti komentarą