Kepti mėsos kukuliai su įdaru

Šį patiekalą atradau Olandijoje. Tikrai skanūs kepti mėsos kukuliai su ypatingu įdaru. Nesitikėjau tokio gero rezultato. Šis patiekalas tikrai skanus ir sotus.



Produktai:

  • 500 g faršo (aš naudojau kiaulienos)
  • 1 kiaušinis
  • 1 val. šaukštas majonezo
  • 1 arb. šaukštelis garstyčių
  • pipirų, druskos faršui
  • 1 poras
  • 50 g kumpio
  • 25 g sviesto
  • džiūvėsėlių apvolioti

Eiga:

  • Ruošiame įdarą: Smulkiai supjaustyti poro baltąją dalį, sudėti į keptuvę su sviestu ir pakepti ant silpnos ugnies apie 8 min (kol suminkštės). Vėliau palikti, kad atvėstų. 
  • Smulkiai supjaustome kumpį, bei sutarkuojame fermentinį sūrį. Šiuos produktus sumaišome su pakepintais porais. Paskirstome į šešias dalis. 
  • Ruošiame mėsą: faršą, garstyčias, majonezą, pipirus ir druską gerai kartu išminkome. Padaliname į šešias vienodas dalis. 
  • Formuojame kukulius: imame faršą į rankas, padarome paplotėlį, į vidurį dedame paruoštą įdarą ir užspaudžiame mėsa. Procesas gamybos kaip cepelinams, tik formuojame apvalius. 
  • Suformuotus kukulius apvolijame trupiniuose, dedame į kepimo skardą, išklotą popieriumi ir kepame orkaitėje apie 30 min, 180 C. 

Patarimas:

Skanu paruošti padažą. Taip pat tinka virtos daržovės. Kartais kepu pomidorus su riekele sūrio. Tik nedėkite pomidorų šalia kukulių. Labai gerai pomidorų puseles sudėti į silikonines keksiukų kepimo formeles. Taip skystis neišbėga ir gali kepti kartu su kukuliais. 

Komentarai