Šį patiekalą atradau Olandijoje. Tikrai skanūs kepti mėsos kukuliai su ypatingu įdaru. Nesitikėjau tokio gero rezultato. Šis patiekalas tikrai skanus ir sotus.
Produktai:
- 500 g faršo (aš naudojau kiaulienos)
- 1 kiaušinis
- 1 val. šaukštas majonezo
- 1 arb. šaukštelis garstyčių
- pipirų, druskos faršui
- 1 poras
- 50 g kumpio
- 25 g sviesto
- džiūvėsėlių apvolioti
Eiga:
- Ruošiame įdarą: Smulkiai supjaustyti poro baltąją dalį, sudėti į keptuvę su sviestu ir pakepti ant silpnos ugnies apie 8 min (kol suminkštės). Vėliau palikti, kad atvėstų.
- Smulkiai supjaustome kumpį, bei sutarkuojame fermentinį sūrį. Šiuos produktus sumaišome su pakepintais porais. Paskirstome į šešias dalis.
- Ruošiame mėsą: faršą, garstyčias, majonezą, pipirus ir druską gerai kartu išminkome. Padaliname į šešias vienodas dalis.
- Formuojame kukulius: imame faršą į rankas, padarome paplotėlį, į vidurį dedame paruoštą įdarą ir užspaudžiame mėsa. Procesas gamybos kaip cepelinams, tik formuojame apvalius.
- Suformuotus kukulius apvolijame trupiniuose, dedame į kepimo skardą, išklotą popieriumi ir kepame orkaitėje apie 30 min, 180 C.
Patarimas:
Skanu paruošti padažą. Taip pat tinka virtos daržovės. Kartais kepu pomidorus su riekele sūrio. Tik nedėkite pomidorų šalia kukulių. Labai gerai pomidorų puseles sudėti į silikonines keksiukų kepimo formeles. Taip skystis neišbėga ir gali kepti kartu su kukuliais.
Komentarai
Rašyti komentarą