Olandiškai meksikietiški balandėliai



Istorija tokia, kad nusipirkau kopūstą Olandijoje, prekybos centre. Grįžusi namo pamačiau prisegtą receptą pavadinimu "Cannelloni Van Kool". Pagalvojau: "Na lietuviški balandėliai palauks, pabandom pagaminti pagal šį receptą". Išėjo skaniau nei galėjau įsivaizduoti. Dar vienas privalumas, šiuos balandėlius galima pasigaminti iš anksto ir pašauti į orkaitę atėjus laikui. O prie viso to - sekančią dieną pašildžius lygiai taip pat skanu!
Kodėl meksikietiški? Nes meksikiečiai neįsivaizduoja nei vieno patiekalo be pupelių čili padaže.

Produktai:

  • kopūsto galva
  • 500 g faršo (aš naudojau jautienos)
  • 1 svogūnas 
  • 200g konservuotų raudonų pupelių čili padaže (gali būti ir daugiau, priklauso nuo skardinės dydžio)
  • 4 val. šaukštai pomidorų pastos
  • 2 vnt. mocarelos sūrio 
  • pipirų, druskos pagal skonį
  • sojos padažo

Eiga:

  • Paruošiame kopūsto lapus kaip balandėliams: blanširuojame ir išskirstome, atidedame į šalį.
  • Supjaustome svogūną kubeliais ir pakepiname.
  • Kai svogūnai truputį apkepa dedame faršą, druską, pipirus ir pakepame, nepamirštame pamaišyti, kad faršas liktu byrus ir nesuliptų.
  • Kai faršas apkepa (2-3 min) sudedame konservuotas pupeles bei pomidorų pastą ir patroškiname apie 10 min. Jei trūksta skysčio, įpilame šiek tiek vandens.
  • Dabar dedame kopūsto lapą, į vidurį - faršą ir gražiai suvyniojame. Man gavosi 6 nemaži balandėliai, bet kaip kam patogiau ir paprasčiau.
  • Kepimo formą patepame aliejumi ir dedame balandėlius.
  • Į kepimo formą įpilame šlakelį vandens (3-4 valgomus šaukštus).
  • Mozarelos sūrį supjaustome riekelėmis ir uždedame ant balandėlių.
  • Ant Mocarelos dar užpyliau šlakelį sojos padažo, bet jei nėra tai nebūtina.
  • Dedame į orkaitę ir kepame 180 C apie 30-40 min.
  • Garnyras Jūsų fantazija, šį kartą aš pasirinkau morkas virtas bulijone. 






Komentarai