Istorija tokia, kad nusipirkau kopūstą Olandijoje, prekybos centre. Grįžusi namo pamačiau prisegtą receptą pavadinimu "Cannelloni Van Kool". Pagalvojau: "Na lietuviški balandėliai palauks, pabandom pagaminti pagal šį receptą". Išėjo skaniau nei galėjau įsivaizduoti. Dar vienas privalumas, šiuos balandėlius galima pasigaminti iš anksto ir pašauti į orkaitę atėjus laikui. O prie viso to - sekančią dieną pašildžius lygiai taip pat skanu!
Kodėl meksikietiški? Nes meksikiečiai neįsivaizduoja nei vieno patiekalo be pupelių čili padaže.
Produktai:
- kopūsto galva
- 500 g faršo (aš naudojau jautienos)
- 1 svogūnas
- 200g konservuotų raudonų pupelių čili padaže (gali būti ir daugiau, priklauso nuo skardinės dydžio)
- 4 val. šaukštai pomidorų pastos
- 2 vnt. mocarelos sūrio
- pipirų, druskos pagal skonį
- sojos padažo
Eiga:
- Paruošiame kopūsto lapus kaip balandėliams: blanširuojame ir išskirstome, atidedame į šalį.
- Supjaustome svogūną kubeliais ir pakepiname.
- Kai svogūnai truputį apkepa dedame faršą, druską, pipirus ir pakepame, nepamirštame pamaišyti, kad faršas liktu byrus ir nesuliptų.
- Kai faršas apkepa (2-3 min) sudedame konservuotas pupeles bei pomidorų pastą ir patroškiname apie 10 min. Jei trūksta skysčio, įpilame šiek tiek vandens.
- Dabar dedame kopūsto lapą, į vidurį - faršą ir gražiai suvyniojame. Man gavosi 6 nemaži balandėliai, bet kaip kam patogiau ir paprasčiau.
- Kepimo formą patepame aliejumi ir dedame balandėlius.
- Į kepimo formą įpilame šlakelį vandens (3-4 valgomus šaukštus).
- Mozarelos sūrį supjaustome riekelėmis ir uždedame ant balandėlių.
- Ant Mocarelos dar užpyliau šlakelį sojos padažo, bet jei nėra tai nebūtina.
- Dedame į orkaitę ir kepame 180 C apie 30-40 min.
- Garnyras Jūsų fantazija, šį kartą aš pasirinkau morkas virtas bulijone.
Komentarai
Rašyti komentarą