Bulvių ir burokėlių košė su rukola


bulvių ir burokėlių košė
Olandų virtuvėje bulvė yra vienas iš pagrindinių ingridientų, tiesa bulvė ta pati, bet patiekalai skiriasi. Lietuvoje mes pripatę prie standartinės bulvių košės, o čia būtų galima sudaryti visą knygą vien tik apie bulvių košę su įvairiais ingridientais. Šį kartą -  burokėliais ir rukola. Olandiškai - "bietenstampat met rucola".

Produktai:

  • 1 kg bulvių
  • 2 raudoni svogūnai
  • 400 g marinuotų burokėlių 
  • 75 g rukolos
  • šiek tiek pipirų ir druskos

Eiga:

  • Išverdame bulves su trupučiu druskos ir nusunkiame.
  • Supjaustome kubeliais svogūną ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  • Bulves sugrūdame, pagardiname pipirais, sudedame svogūnus.
  • Burokėlius šiek tiek pašildome (mikrobangų krosnelėje arba puode) ir sumaišome su bulvėmis. 
  • Galiausiai sudedame rukolą ir išmaišome. 

Patarimas:

  • Šį kartą aš pasirinkau pakepintą kumpį, skanu su dešrelėmis ar pakepintais spirgučiais.   
Šaltinis: idėja rasta ir pakoreguota čia: ah.nl

Komentarai