Olandų virtuvėje bulvė yra vienas iš pagrindinių ingridientų, tiesa bulvė ta pati, bet patiekalai skiriasi. Lietuvoje mes pripatę prie standartinės bulvių košės, o čia būtų galima sudaryti visą knygą vien tik apie bulvių košę su įvairiais ingridientais. Šį kartą - burokėliais ir rukola. Olandiškai - "bietenstampat met rucola".
Produktai:
- 1 kg bulvių
- 2 raudoni svogūnai
- 400 g marinuotų burokėlių
- 75 g rukolos
- šiek tiek pipirų ir druskos
Eiga:
- Išverdame bulves su trupučiu druskos ir nusunkiame.
- Supjaustome kubeliais svogūną ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Bulves sugrūdame, pagardiname pipirais, sudedame svogūnus.
- Burokėlius šiek tiek pašildome (mikrobangų krosnelėje arba puode) ir sumaišome su bulvėmis.
- Galiausiai sudedame rukolą ir išmaišome.
Patarimas:
- Šį kartą aš pasirinkau pakepintą kumpį, skanu su dešrelėmis ar pakepintais spirgučiais.
Šaltinis: idėja rasta ir pakoreguota čia: ah.nl
Komentarai
Rašyti komentarą