Jau kelintas Kalėdas kepu šiuos meduolius, paprasti bet labai skanūs. Šį receptą gavau iš draugės ranka rašyta, kartu su Kalėdiniu sveikinimu. Minėjo ji, jog šis receptas paimtas iš Beatos.
Produktai:
- 260 g miltų
- 1 kiaušinio
- 150 g cukraus pudros
- 1 valgomo šaukšto medaus
- 1 nubrauktas šaukštelis kepinių sodos
- 2 arbatinių šaukštelių prieskonių meduoliams
- 20 g šviežių mielių
- 40 g sviesto
Eiga:
- Sviestą pašildome, bet neužverdame.
- Medų atskirame indelyje irgi pašildome, kad pasidarytų skystas.
- Į pašildytą medų sudedame prieskonius meduoliams, bei sodos miltelius. Viską gerai išmaišome.
- Miltus sumaišome su cukraus pudra ir persijojame. Supilame medų, sudedame sviestą, sutrupiname mieles ir įmušame kiaušinį.
- Viską gerai išmaišome ir minkome. Iš pradžių gali pasirodyti, kad tešla niekada nesusiminkys ir viskas per sausa, bet reikia kantrybės ir viskas susiminko į vieną gabalą.
- Tiesą sakant aš minkant visad pridedu miltų daugiau nei nurodyta recepte (dar apie 100 g), kol tešla nelimpa prie rankų.
- Galiausiai iškočiojame 0,7-1 cm storio lakštą, ir spaudžiame formeles. Šauname į orkaitę ir kepame 160C orkaitėje apie 10 min. arba kol gražiai pakyla ir paruduoja.
Dekoravimas:
Produktai glajui:
- 200 g cukraus pudros
- 2 valgomi šaukštai pieno (karvės, kokosų)
- 2 valgomi šaukštai kepinių sirupo
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilės ar muskato ekstrato
Ruošiame glajų:
- Visus produktus sumaišome, jei norisi dar įdedame kelis lašus valgomų dažų. Proporcijas reiktų šik tiek pasikoreguoti, maišant ir žiūrint masės struktūrą. Pamėginimui su šaukštu užlieju ant meduolio ir stebiu. Jei glajus per skystas, pridedu cukraus pudros.
Komentarai
Rašyti komentarą